Tikrai ne
Paprasčiausiai esu technokratas, todėl pastoviai stebiu kas naujo techniniame fronte ir kaip nebūtų gaila Canon'as paskutiniiu metu kapitaliai atsiliko. "Geram šokėjui" žinoma tai nebais aktualu, bet daugelyje vietų principo reikalas.
Lietuvoje deja problematiška profesionalams pačiupinėti realiai fototechnikos naujienas. Tenka skaityti, gaudyti žinutes internete ir daryti išvadas. Viską nesusipirksi, o ypač pabandymui.
Pavyzdžiui aš naudoju du Canon fotoapratus: Canon 5DMark_IV ir Canon 5Ds R. Abu kaip ir labai geri, bet kiekvienas turi tai ko neturi kitas. Perkančiam žmogeliui išvis neįmanoma suvokti kas ir kur, o visur 3000€ nekalbant apie optikas.
Aš ir netik labai daug tikėjomės iš
Canon 5DMark IV, bet pastarasis nuvylė, o pinigėliai investuoti. Šiuo metu naudoju jį tik kaip atsarginį.
Canon 5DsR nerealus agregatas, bet tik profams kurie tikrai žino ką su juo darys, nes nusipirkus jį eiliniam vartojui teks gana nusivilti.
Nežinau kaip yra su Nikon technika, nes esu pasodintas ant Canon "adatos", bet įtariu ne šventieji puodus lipdo, bėdų turėtų būti ir ten.
Sumoje viskas persidengia programiniu apdirbimo lygiu. Čia vėl Windows ar Apple? PhotoShop ar Lightroom? ACDSee ar Aperture ir taip be galo.
Kiek pastebėjau pačiam tai dar daug braidyti lyg užrištomis akimis. Kuo giliau į mišką tuo daugiau medžių, bet užsidegimas verčia kalnus.
Mokosi visi. Aš ir neišskirtinis. Praktiškai kasdien perverčiu kas naujo ir ką galiu pritaikyti sau. Žinoma kai žinių bagažas nemenkas trukstamų detalių vis mažiau reikia, bet jos tuomet vis sunkiau pasiekiamos, nes tokios informacijos paprasčiausiai nėra arba ja niekas nesidalina. Gaudai po kruopelytę, bet kas nedirba tas nepasiekia rezultato.
Galų gale studijos tai fantastinis dalykas.
Va tokios nedidelės realijos iš mano kiemo